1 2 3

Glassoorten

Er bestaan diverse soorten glas. Op deze pagina vindt u een beschrijving van alle glassoorten. Wij adviseren u graag, ook over de mogelijkheden van beplakken, zandstralen en etsen. Informeer naar de vele mogelijkheden!

Gehard glas

Gehard glas is een specifiek type veiligheidsglas. De officiële naam van gehard glas is thermisch voorgespannen glas. Het glas wordt door middel van een thermische behandeling sterker gemaakt. Het harden van glas is in bepaalde gevallen nodig of gewenst. Het harden vindt plaats nadat het glas alle andere bewerkingen heeft ondergaan. Na het harden is het glas 5x sterker, daarbij heeft het een grotere buig en breek sterkte en kan het een veel grotere mechanische belasting weerstaan. Tevens is het beter bestand tegen hogere en constante temperaturen. Een belangrijk kenmerk van gehard glas is dat het bij breuk uiteenvalt in vele kleine stukjes en het vermijdt elk risico van ernstige verwondingen. Gehard glas vindt u in veel toepassingen terug, zoals bijvoorbeeld in glazen deuren en scheidingswanden, schuifdeuren, douchedeuren, keukenachterwanden en ramen.

Gelaagd glas / gelaagd gehard glas

Gelaagd glas is een specifiek type veiligheidsglas. Een andere naam voor gelaagd glas is gelamineerd glas. Gehard en gelaagd glas combineren de kracht van gehard glas en de veiligheid van gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere ruiten, die met elkaar verbonden zijn door een transparante en onzichtbare tussenlaag. De glasplaten en de folie zijn onder grote hitte aan elkaar gesmolten. De folie is gemaakt van een speciaal "Poymeer PolyVinylButyral", wat extreem goede hechtingseigenschappen bevat. Het voordeel hiervan is dat bij het breken van het glas de scherven aan de folie blijven plakken. Het glas valt dus niet uit elkaar, maar blijft één geheel en vermijd elk risico van ernstige verwondingen. Gelaagd glas is zowel geluidswerend, doorvalveilig en inbraakwerend. Gelaagd glas of gelaagd gehard glas is aan te bevelen voor bijvoorbeeld balkonruiten, balustrades en beloopbaar glas, overkappingen, panelen in en naast deuren.

Spiegels / verzilverd glas

Een spiegel bestaat uit floatglas of gehard glas. Het glas is voorzien van een spiegeleffect. Dat effect wordt verkregen doordat het glas aan de achterzijde van een zilverlaag wordt voorzien. Hierdoor ontstaat er een zilveren spiegel. Wordt de laag op bijvoorbeeld gekleurd glas aangebracht, dan wordt er gesproken over brons glas. Deze laag wordt aangebracht onder procédé-lampen. De laklaag dient ervoor om de spiegel te beschermen tegen verweren en krassen. Verder zijn er nog veel verschillende bewerkingen en toepassingen die op spiegels gedaan kunnen worden, om deze een exclusieve uitstraling te geven.

Brandwerend glas

Brandwerend glas speelt een essentiële rol bij het waarborgen van de brandveiligheid. Brandwerend glas wordt steeds vaker toegepast, zeker in openbare gebouwen. De overheid eist steeds vaker brandwerend glas, omdat enkel- en dubbelglas zeer snel breekt bij een brand. Dit type veiligheidsglas beschikt over sterke brandvertragende eigenschappen, waardoor de verspreiding van een eventuele brand beperkt wordt. Onze brandvertragende beglazingen voldoen aan alle geldende eisen, normen en richtlijnen.

Isolatieglas

Isolatieglas wordt ook wel iso-glas genoemd. Isolatieglas heeft een isolerende werking. Het grootste voordeel van dit glas is dat het warmteverlies beperkt wordt. In de zomer blijft uw woning koeler en in de winter zorgt het ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Tevens heeft u ook minder last van geluiden van buitenaf. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een aluminium frame. De ruimte die tussen de platen ontstaat wordt ook wel de spouw genoemd. Bij de productie van isolatieglas vult men deze spouw met lucht of gas. De grootte van de spouw en de gasvulling bepalen de isolatiewaarde. Soorten isolatieglas: Standaard HR glas, HR+ glas, HR++ glas, HR+++ glas.

Verwarmend glas (EGLAS)

EGLAS is verwarmend glas, voor een verbeterde zichtbaarheid en comfort. EGLAS kan toegepast worden als anticondensbeglazing, bijverwarming of als hoofdverwarming. EGLAS is een geïntegreerde en onzichtbare warmtebron. EGLAS is een elektrische gestuurde beglazing die warmte uitstraalt en zorgt voor een verbeterd thermisch comfort in uw woning. De temperatuur van EGLAS is te regelen met een thermostaat. EGLAS is altijd gelaagd en gehard glas. EGLAS is verkrijgbaar in zowel enkel, dubbel als drievoudig glas.

Interesse in glassoorten?

Vul hieronder uw bericht en e-mailadres in en u ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie.

Recente projecten