1 2 3

Blog

Glas in de badkamer

Geplaatst op 20-07-2021 door Dianne van den Berg

Vlakglas biedt mogelijkheden om te baden in licht, letterlijk. Van de glazen inloopdouche tot de zelfreinigende douchepanelen. Glas biedt mooie oplossingen voor lichtbeleving in de badkamer.

Lees verder

Wat is gelaagd glas

Geplaatst op 29-04-2021 door Gerard Broekstra

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof (PVB) folie. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er geen grote opening ontstaat, zoals bij gewoon glas wel het geval is. Het is dus onmogelijk door de ruit heen te vallen als de ruit voldoende dik is. Dit noemen we ook wel doorvalveilig glas.

Lees verder

Belangrijke weetjes betreft Veiligheidsglas

Geplaatst op 20-04-2021 door Arno Al

Bij het verwerken van veiligheidsglas kan men kiezen uit de soorten ‘gehard’ en ‘gelaagd’ glas. In dit blog bespreken we de vijf grote voordelen van gelaagd veiligheidsglas.

Lees verder

Recente berichten

Certificeringen

Alvista is als bedrijf VCA-gecertificeerd en in het bezit van het GBO Vak-certificaat. Alle medewerkers als ook de monteurs zijn allen in het bezit van een VCA-diploma. Ook zijn wij lid van Bouwend Nederland, vakgroep Glas.

Recente projecten